Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tammat - Orit

Muuttanut tänne

 

Camry Honey

Hevosen nimi Camry
Sukupuoli tamma
Rotu Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus, väri 165 cm, rautias
Syntymäpäivä 30.11.2016
Ikä 8 v
Ikääntyminen satunnainen
Koulutus 160 cm
Kasvattaja Mette (kn. Honey)
Omistaja Anarchy
VRL-14465
Reknro. VH16-031-0988
Copyt © AK / niitynkops  

Luonnekuvaus

Tutustumme hevoseen vasta. Odottaa 4 vuoden ikää päästäkseen aloittamaan uransa ERJn porrastetuissa kisoissa.

 

Historiaa

Estepainotteisen suvun omaava tamma, jolta odotetaan menestystä vähintään 120 cm luokkiin saakka, tai peräti 150 cm luokkiin, mikäli tytär seuraa äitiään.

Tamman isä, Marcus, on käynyt oikomassa koipiaan myös vaativan A:n koulukisoissa, eikä äitikään aivan pökkelö ole, sen taidot ovat helppo A:n tasoa. Camryn odotetaan siis olevan melko hyvä liikkeinen.

 

Kisakalenteri

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Kuuliaisuus ja luonne
462.87 p. 668.00 p.
ERJ/5600
1130.87p (vt. 3)

28.02.2017 | Kutsu | 150 cm | 5/136 ERJ-Cup
31.12.2017 | Kutsu | 140 cm | 3/44 ERJ-CUP

Suku

i. Marcus Honey
FWB rautias 167 cm
VH15-031-0587

 
ii. Maximus II
FWB mustankimo 168 cm
YLA3, KVJ A

VH14-031-0579
iii. Maximusevm
FWB rnkm 169 cm
iie. Miss Floridaevm
FWB m 165 cm
ie. Albertina Alena
saksrh rautias 166 cm
Dt. Pf

VH14-217-0003
iei. Achim IIevm
dt.pf rt 169 cm
iee. Sterrenbeeldevm
dt.pf, rn 165 cm
e. Corolla ABG
FWB rautias 162 cm
VH15-031-0603
ei. Ramses
FWB rnkm 160 cm
VH14-031-0649
eii. Domson's Dingoevm
rautiaankimo 
eie. Cleopatraevm

ee. Cornation Nadeen
sf trn 165 cm
ERJ II
VH15-121-0014

eei. Chevell Radmon 'M! 
sf, 169cm, mrn
eee. Olympe 
sf, 166cm, mrn

 

Sukuselvitys

iii. Maximus on hieno, suomessa syntynyt, kimo ori, joka on kerännyt menestystä kenttäratsuna. Ori kilpaili CIC2-luokissa ja loisti erityisesti maasto-osuudella. Ori jäi kilpailueläkkeelle 14-vuotiaana ja sai useita varsoja. Varsoista vain yksi oli kimo, kuten isänsä, joten se haluttiin nimetä isänsä tavoin.

iie. Miss Florida toimi kouluratsuna Pohjois-Suomessa. Se pääsi kilpailemaan vaativa A ja PSG-luokkia omistajansa kanssa. 16-vuotiaana tamma siirtyi kilpailueläkkeelle ja sai kolme varsaa. Kaikki kolme varsaa ovat kilpailleet menestyksekkäästi kouluratsastuksen parissa. Nykyään Miss Florida viettää ansaittuja eläkepäiviään ja paimentaa muun muassa yhtä varsaansa omalla kotitallillaan.

iei. Achim II on hieno puoliveriorii kuuluisasta koulusuvusta. Orilta odotettiin paljon, mutta se loukkasi jalkansa vain kahdeksan vuotiaana, eikä se ikinä päässyt vaativa A luokkia pidemmälle. Hyvän sukunsa vuoksi se oli kuitenkin haluttu hevonen jalostuksessa ja sillä onkin noin 40 varsaa, joista suurin osa kilpailee ympäri Eurooppaa. 

iee. Sterrenbeeld aloitti kilpauransa esteillä, mutta jatkoi myöhemmin myös kenttäratsastukseen. Kenttäratsastus ei kuitenkaan ollut sen vahvuus, joten se jatkoi esteillä kilpailua. Tamma otettiin kuitenkin jalostuskäyttöön jo 12-vuotiaana. Tammalla on tällä hetkellä viisi sievää varsaa.

(Mette)

eii. Domson's Dingo tuli tunnetuksi erinomaisena periyttäjänä. Itse PM-tasolla esteillä kilpaillut ori jätti kymmeniä jälkeläisiä, jotka menestyvät erinomaisesti esteratsastuksessa ympäri maailman. Ori oli rautiaankimo, joka ei koskaan vaalennut kovin vaaleaksi saakka, kuten Ramseskin. Useat orin jälkeläiset perivät myös kimon värityksen. Ori on nyttemmin lopettanut kilpa- ja siitosuransa, ja viettää tällä hetkellä eläkepäiviään ratsastuskoululla, jossa äärimmäisen rauhallinen ori saa toimia opetusmestarina.

eie. Cleopatra oli kenttäratsastuksen kuumimpia nimiä kymmenen vuotta sitten. Tammalla oli takanaan useita MM-kilpailuja, sekä olympialaisten hopeamitali. Ruotsissa syntynyt tamma myytiin sen saatua ensimmäisen varsansa kuuluisalle suomalaiselle kenttäratsastusvalmentajalle. Tämä valmentaja tarjosi tammaansa muiden oreille, ja jätti siitä yhden varsan itselleen. Useat varsat myytiin ulkomaalaisille lajin kärkinimille, mutta muutama varsoista jäi Suomeen, kuten Ramses, josta ei ikinä pitänyt kenttäratsua tullakaan.

eei. Chevell Radmon 'M! syntyi suureen, perinteikkääseen ranskanpuoliverisiittolaan. Puolivuotiaana orivarsa myytiin pitkin hampain ulkomaalaisomistukseen, ja omistaja lähettikin nuoren orin Ruotsiin kasvamaan. Sen tullessa ratsutusikään sitä ratsasti alusta saakka ruotsalainen Magnus Stern, MM-tasollakin kilpaillut esteratsastaja. Miehelle ei ollut aiemmin päätynyt yhtään tarpeeksi hyvää hevosta sijoituksiin maailmanmestaruustasolla, mutta Chevell Radmonia kouluttaessa mies tiesi, että orista olisi maailman huipulle, ja ori lunastikin odotuksensa heti ensimmäisissä suurissa arvokilpailuissaan: se voitti esteratsastuksessa olympiakultaa täytenä yllättäjänä. Nykyään ori viettää vanhuudenpäiviään kotisiittolallaan Ranskassa, ulkomaalaisomistaja myi sen suolaisella hinnalla takaisin kotiin orin lopettaessa kilpauransa.

eee. Olympe jos Nadjan isänemä, Prunella Leandr, oli perinteinen siitostamma, myös Olympe edusti samaa tyyppiä, ja sen elämästä voisi kertoa melkein saman kuin Prunella Leandrin elämästä. Ainoana erona siihen oli se, että tamma myytiin kolmevuotiaana, kantavana, uuteen kotiin, Ranskan valtionsiittolalle, jossa se eli siitä hetkestä eteenpäin seuraavat 20 vuotta. Tamma oli yksi siittolan työntekijöiden suosikkihevosista, sillä se oli äärimmäisen helppo varsojensa kanssa. Olympe antoi ihmisten käsitellä jälkeläisiään heti alusta saakka ilman suojelevaa äidinvaistoa, vaikkakin sen nähtiin suojelevan jälkeläisiään toisilta hevosilta vihaisin potkuin. Tamma jätti yhteensä 11 jälkeläistä. Se kuoli viimeiseen synnytykseensä, jossa myös varsa menehtyi, 23-vuotiaana.

(eiie. Prunella Leandr oli yksi niistä lukemattomista ranskalaisista siitostammoista, jotka elivät tavallisen siitostamman elämän. Se syntyi ja kuoli samassa tallissa ja jopa samassa karsinassa, eikä sen nimeä löytynyt juuri muista kilpailutuloksista kuin näyttelytuloksista. Lempeän luonteen omannut tamma olikin kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla, ja se periytti rakennettaan useille jälkeläisilleen. Se toimi täysipainoisena siitostammana; kesät se laidunsi yhdessä varsansa ja muiden varsoneiden tammojen kanssa ja talvet se vietti odottaen seuraavaa kesää, jolloin sen jälkeläislista saisi taas yhden uuden jäsenen. Ratsuna tamma ei koskaan loistanut, eikä sitä koulutettukaan peruskoulutusta pidemmälle.) 

(Miivi)


Jälkeläiset

18.02.2017 ewb-t. California Souvenir AWB (i. Scotspine Sacramento)
00.00.0000 rotu-skp nimi

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 (kirjoittanut x) - 

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

 

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.


The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.

©2020 Anarchie - suntuubi.com