Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tammat - Orit

Tiberio Z

Copyt © Jean |  by
Nimi Tiberio Z Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, ori
Syntymäaika 01.01.2016, 10 v Säkäkorkeus, väritys 167 cm, mustankimo
Rekisterinumero VH16-012-0115 Omistaja Anarchy VRL-14465
Koulutustaso GP, 80 cm Kasvattaja Zonjiet Stud

Luonnekuvaus

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales.

 

 

Kilpailut

31.12.2016 | VPA | GP | 2/5 Villi-Cup

01.03.2017 | Kutsu | GP/tarina1 | 3/6 (ei sij)

30.03.2017 | Kutsu | GP | 11/187 KRJ-CUP
30.04.2017 | Kutsu | GP | 3/105 KRJ-Cup
31.03.2018 | Kutsu | Int I | 1/108 KRJ-CUP
30.04.2018 | Kutsu | GP | 8/141 KRJ-CUP


 

Kilpailukalenteri

Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
3061.35 p. 3562.12 p.
KRJ
6623.47p (vt. 11)

 

Suku

i. Tibonedos
kwpn 165cm mkmkrj
KWPN-I, KRJ-II
VH15-012-0551

ii. Tibande
km(krj)
iii. Takidos
iie. Derille
rnkrj
ie. Neferiti II
rt
iei. Negolmi
iee. Carina Maxima xx
rt

e. Tiktaalik Vizier
kwpn 165cm rnkm
KRJ-II
VH15-012-0535

ei. Uiteinde
kwpn, rtkm, 167cm
eii. Untond
rt
eie. Roseae
rn
ee. Tiktal
kwpn, trnkm, 163cm
eei. Ongewoonevm
m
ee. Trialla
rt

Sukuselvitys

ii. Tibande on suurikokoinen massiivileimainen ori, joka on tuoreimpia jalostusoreja Hollannin suurimmalla oriasemalla. Tibande on kuin kopio pojastaan, Tibonedoksesta. Poikansa tavoin Tibande on kimonkirjava ja nöyrä, miellyttämisenhaluinen ori, jolta löytyy liikettä ja näyttävyyttä aina Grand Prix radoille asti. Tibande on vielä kovin nuori, kymmenvuotias, mutta nostanut itsensä kartalle huomattavan nuoressa iässä. Orin potentiaali huomattiin jo varsana ja Tibande lähetettiin maan parhaalle valmentajalle kolmen vuoden iässä. Ori oli nopea oppimaan ja älykäs. Nopeasti Tibande kohosikin vaativiin luokkiin ja siitä taas aina kansainväliselle tasolle asti. Rakenteeltaan Tibande ei ollut lainkaan hassumpi ja ori sai useita hyviä arvosteluita oripäivillä ja vastaavissa tapahtumissa. Nuoresta iästä huolimatta Tibande on astunut jo useita kymmeniä tammoja Hollannissa ja omistajilla on suunitelmissa tarjota oria jalostukseen myös muihin maihin.

iii. Takidos oli hyvin komea ja raamikas keskikokoinen ori. Väriltään musta kuin yö ja päässään vain pieni tähti. Takidos oli ehdottomasti yksiä aikansa menestyneimpiä kouluhevosia, joka kilpaili ympäri maailmaa Grand Prix tasolla asti. Takidoksen menneisyys on hämärän peitossa, orin tiedetään syntyneen pienelle harrastetallille, josta se päätyi monen sattuman summan kautta nykyiselle omistajalle. Takidos oli kahdeksan vuotias päädyttyään Mattiakselle eikä orilla ollut takanaan kovinkaan kummoista ratsukoulutusta. Mattias oli kokenut ratsastaja ja nopeasti huomasikin Takidoksen potentiaalin ja otti orin tehotreeniin. Parissa vuodessa ratsukko kilpaili jo kansainvälisellä tasolla tuoden kunniamainintaa omistajalleen. Takidoksen ura jäi lyhyeen, mutta ori ehti tehdä jo syvän vaikutuksen hevospiireissä. Takidos sai kovasti kehuja erinomaisesta rakenteestaan, joka oli kuulemma juuri täydellinen kouluhevoselle. Ori oli kovin kysytty jalostuksessa ja astuikin peräti sata tammaa.

iie. Derille oli nätti kuin karkki, mutta kovin pieni eikä tammalta löytynyt liikettä kuin vaativiin luokkiin. Derille oli ruunikonkirjava hyvin ystävällisluonteinen tamma, jonka kanssa tuli kuka tahansa toimeen. Tamman tiedetään syntyneen jo lopettaneeseen siittolaan pahimpaan lama-aikaan, joka oli osasyynä miksi siittola meni konkurssiin. Derille huutokaupattiin yhdessä muiden hevosten kanssa. Tamman osti huomattavan alhaiseen hintaan paikallinen ratsastuskoulun vetäjä, joka etsi uutta opetusratsua. Nopeasti omistaja huomasi, että vaikka tamma oli luonteeltaan mitä kiltein, niin ei Derille kestänyt sitä ratsastuskoulun melua ja hälinää. Tamma myytiin nuorelle kouluratsastajalle kymmenen vuoden iässä. Ratsukko valmentautui jonkun verran ja kilpailikin helpoissa luokissa kohtuullisella menestyksellä. Derille sieti kilpailuhälinää huonosti, josta johtuen ratsukon ura jäi lyhyeen. Tamma päätettiin varsottaa hyvällä koulu-orilla, Takidoksella. Ensimmäinen varsa syntyi mutkattomasti ja Derille koitettiin varsottaa useammankin kerran, mutta ei tiinehtynyt useasta yrittämästä huolimatta.

ie. Neferiti II oli siro rautias pieni tamma, jolla oli tavattoman kaunis pää ja suuret silmät. Neferiti II polveutui täysiverisestä, joten tamman motoriikka ei yltänyt aivan vaikeisiin luokkiin, mutta tamma oli muuten sulava liikkeistään ja menestyi vahvasti vaativissa luokissa. Luonteeltaan tammaa kuvattiin hieman oikukkaaksi, joka ei antanut mitään ilmaiseksi. Neferiti II keräsi monilla kisareissuilla paljon ihastuneita henkäyksiä. Tamma oli todella harvinaislaatuinen ja palkittiin monet kerrat parhain pistein näyttelytapahtumissa. Neferiti II kilpaili vain muutaman vuoden kouluradoilla. Omistaja kaavaili tammasta ehdottomasti jalostustammaa ja kun Neferiti II oli saanut näyttöjä kasaan, sai tamma jättäytyä kokonaan julkisuudesta pois. Neferiti II osoittautui erinomaiseksi emätammaksi ja tiinehtyi jokaisella yrittämällä. Tamma synnytti kaksitoista kaunista ja terveää jälkeläistä elämänsä aikana.

iei. Negolmi oli hyvin mitäänsanomaton ja tuntematon ori. Orin menneisyys oli täysin hämärän peitossa ja ori saapui nykyiselle omistajalleen sattumalta paikallisilta hevosmarkkinoilta. Negolmin sukupuu oli kelvollinen ja ori oli rotueläin, vaikka ei kovin kummoiseltakaana näyttänyt ja oli luonteeltaankin kuulemma äreä ja äkäpussi. Orin kiersivät kaikki kaukaa ja ori sieti lähellään vain omaa ihmistänsä, muut saivat tutea orin hampaat takapuolessa. Negolmi oli jo huomattavan iäkäs saapuessaan nykyiselle tallille ja eikä siitä ollut oikeastaan mihinkään muuhun paitsi lusmuilemaan laitumella korvat tiukasti luimussa. Naapurin täysiveritamman Negolmi astui kerran ja omistaja mietti että kuka hullu valitsee tälläisen orin tammalleen, josta syystä ei kehdannut periä maksua astutuksesta. Negolmi menehtyi muutamia vuosia myöhemmin vanhuuteen omalla laitumellaan ansaiten tiukasti pelätyimmän hevosen maineen koko tallin historiassa.

iee. Carina Maxima xx, rautias täysiveritamma, joka oli syntyjään laukkaratsu. Parivuotiaana starttasikin kolme kertaa, mutta sijoittui jokaisella kerralla häntäpäähän. Vauhtia tammalta löytyi, mutta ei lainkaan kilpailuhenkisyyttä ja radalla keskittyikin enemmän leikkimiseen tai päätti, että on hauskaa iskeä hampaansa edellä laukkaavan takapuoleen. Omistaja oli tiukasti rahan perässä eikä antanut Carina Maximalle enään mahdollisuutta kolmivuotiskautena, vaan myi tamman naurettavan korkeaan hintaan aloittelevalle ratsastajalle. Carina Maximalla oli hyvä sukupuu, mutta mitäpä uusi omistaja hevosista tietäisi. Tamman osti keski-ikäinen rahan perässä juokseva nainen, jonka mielestä oli muotia omistaa tulinen täysiverinen. Nopeasti omistajalle valkeni karu totuus ja Carina Maxima myytiin samana vuonna eräälle nuorelle ratsastajalle, joka luuli ostavansa huippuhyppääjän. Carina Maximalla tuntui olevan rutkasti epäonnea ja tamma vaihtoi kotia useamman kerran vuosien aikana. Tamman historia oli hyvin värikästä ja 12-vuotiaana sen saavuttua nykyiselle omistajalle ei tamma osannut mitään. Carina Maximaa ei oltu edes perusratsukoulutettu ja vuosien aikana tammasta oli tullut kovin varauksellinen. Nykyinen omistaja oli hyväntahtoinen ja antoi Carina Maximan mennä täysin hevosensa itsensä ehdoilla. Kaksikosta tulikin toisilleen hyvät ystävykset ajan saatossa.

ei. Uiteinde on suurikokoinen kimo rautias ori suurkaupungista. Orin kapasiteetti huomattiin varhain, oli ilmiselvää että hevosesta tulisi vielä jonain päivänä mahtava kouluratsu. Harmillisesti Uiteinde ei ollut luonteeltaan aivan yhtä selväpäinen, vaan ol pikemminkin arvaamaton ja herätti toisinaan pelkoa muissa suuren kokonsa vuoksi. Ori on hyvin komea ja esiintyikin jalostustapahtumissa kahtena vuotena erinomaisin tuloksin. Uiteinde nähtiin kouluradoilla ensimmäisen kerran kuusivuotiaana, josta ori kohosikin hyvin nopeasti kansalliselle tasolle. Uiteinde kilpaili hyvällä menestyksellä vaativimmissakin luokissa päihittäen kilpailijansa vaivatta. Orin omistaja haaveili kilpailu-urasta kansainvälisellä tasolla. Uiteindella riitti epäilemättä potentiaalia, mutta ori loukkasi jalkansa jättäytyen radoilta pois. Jalostusorina Uiteinden ura oli lyhyt, mutta vaikukas astuen monia tammoja lyhyen ajan sisällä.

eii. Untond on hyvin massava rautias ori täysin ilman mitään merkkejä. Untond herättää aina läsnäolollaan ihastuneita huokauksia. Suureksi hevoseksi Untondilla erinomainen rakenne ja uskomattomat liikkeet. Untond polveutuu melko vaatimattomasta suvusta, josta on harva kuullut. Orin vanhemmat eivät olleet kovinkaan korkean tason kouluratsuja. Untond onkin sukunsa todellinen helmi ja orin kapasiteetti huomattiin aikaisin. Ratsukko kilpaili pääosin Saksassa Intermediate I tasolla asti. Luonteeltaan Untondia on kuvailtu yhden ihmisen hevoseksi.

eie. Roseae oli hevonen kuin suoraan satukirjasta. Suurikokoinen ruunikko tamma suurella läsillä. Roseae oli hyvin kaunis ja hyvärakenteinen, jota käytettiin paljon näyttelytapahtumissa. Tamma sai aina erinomaiset arvostelut ja sijoittui aina kolmen parhaan joukkoon. Roseaella oli hyvin elegantit ja ilmavat liikkeet, mutta luonteeltaan tamma oli hieman varautunut, mikä osoittautui hieman ongelmalliseksi julkisilla paikoilla. Roseaeilla olisi riittänyt kapasiteettia aina Grand Prix tasolle asti ja tamma olisi kouluradoilla pärjännytkin erinomaisesti, jos Roseae vain olisi ollut luonteeltaan rohkeampi. Tämä ei kuitenkaan omistajaa haitannut, sillä Roseae osoittautui erinomaiseksi siitostammaksi. Tamma varsoi elämänsä aikana monta kaunista ja hyväluonteista varsaa.

ee. Tiktal oli pienikokoinen kimo tamma, joka ostettiin nykyiselle omistajalleen 15-vuotiaana ensihevoseksi. Tiktal oli luonteeltaan hyvin kiltti ja säyseä tamma, jota olisi voinut luulla ensinäkemältä pikemmin poniksi, kuin puoliveriseksi. Tiktal oli hyvin tukeva rakenteeltaan ja etenkin talvisin muistutti suurta pörröistä ponia upean kiiltävän kilparatsun sijaan. Tiktal ei ollut ratsuna kovinkaan kummoinen. Tamma taittoi kouluratsastusta Helppo A tasolle asti ja hyppäsi metrin ratana. Omistaja kilpaili tammalla lähinnä paikallisissa kisoissa opetellen samalla paremmaksi ratsastajaksi. Omistaja kiintyi tammaansa kovin eikä tohtinut luopua Tiktalista ostettuaan paremman kilparatsun. Koska Tiktal oli puhdas puoliverinen, päätti päätettiin Tiktal astutttaa vanhuusvuosinaan saaden Vizierin.

eei. Ongewoon, hyvin komea kevyt musta ori, jonka tiedetään olevan syntyperältään Hollannista. Orin nuoruusvuodet eivät olleet helppoja. Ongewoon syntyi odotettua aikaisemmin ja oli selvästi muita samankesäisiä varsoja pienempi sekä hontelompi. Nopeasti nuori ori tulikin syrjityksi ikäistensä seurassa ja Ongewoonista kehkeytyi varsinainen arkajalka. Orin kasvettua kolmen vuoden ikään, päätti omistaja ryhdistäytyä Ongewoonin suhteen ja laittoi orin tehotreeniin. Arkuus kitkettiin pois ja Ongewoonin kasvaessa koheni myös orin ryhti. Nelivuotiaana ori oli jo oikein korrektin näköinen eläin, josta alkoi löytyä tiettyä charmikkuutta. Hieman myöhemmin Ongewoon kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Ori oli hyvin siro ja muistuttikin toisinaan enemmän estehevosta, kuin kouluratsua, päältäpäin katsoen. Ratsuna Ongewoon oli hyvin elegantti ja liikkui kauniisti. Ori kilpaili vaikuttavan uran kansallisella tasolla.

eee. Trialla oli kevytrakenteinen, rautias tamma, joka myytiin jo varhaisessa iässä ratsastuskoululle, jossa oli myös terapiatoimintaa. Kiltin ja ystävällisen luonteensa vuoksi Trialla sopi hyvin terapiaratsuksi, kun ratsukoulutus oli saatettu loppuun. Monia vuosia Trialla toimikin siinä virassa, kunnes jouduttiin myymään tallin lopettaessa toiminanta äkillisen perheonnettomuuden vuoksi. Tamma myytiin harrasteratsastajalle lähinnä sunnuntairatsuksi. Muutamia kertoja Trialla starttasikin seurakilpailuissa kohtuullisin tuloksin. Trialla varsotettiin kerran, astutusta kokeiltiin useampaan kertaan, mutta tamma ei vain ollut riittävän hedelmällinen tullakseen tiineeksi. Se oli harmi, sillä Trialla oli erinomainen emätamma ainoalle varsalleen ja toimikin myös sijaisemänä muille varsoille.

© HM

 

Jälkeläiset

08.03.2017 kwpn-t. Glaucia AWB (e. Surfire's Gianna)
10.01.2018 kwpn-o. Tacitus Waldein (e. Chokeberry F)

 

 

 

Kilpailut

31.12.2016 | VPA | GP | 2/5 Villi-Cup

01.03.2017 | Kutsu | GP/tarina1 | 3/6 (ei sij)

30.03.2017 | Kutsu | GP | 11/187 KRJ-CUP

30.04.2017 | Kutsu | GP | 3/105 KRJ-Cup

 

Kilpailukalenteri

Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
3061.35 p. 3562.12 p.
KRJ
6623.47p (vt. 11)

 

 

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 (kirjoittanut x) - 

 

Tarina 1

5. Grand Prix
Linkitä netistä/tee meemi, joka kuvaa kilpailupäivänne kulkua. Liitä mukaan lyhyt kuvaus, mikä meemissä teidän päiväänne kolahtaa.

Tiberio olisi halunnut jatkaa kesken jääneitä nokosia radalla, ja suoritus oli sen mukainen.

 

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

 

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.


The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.

©2019 Anarchie - suntuubi.com