Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tammat - Orit

 


/ Etusivu / Eartha v.d. Ó hAodha / Päiväkirja | Maastolenkki

Nimi: Anarchy
Lähetetty: 21.04.2017

Otsikko: Päiväkirja | Maastolenkki
Taivas enteili sadetta, kuten aina ennenkin, mutta Earthan kanssa piti päästä vähän pidemmälle lenkille.

Kengittäjä ei ollut traumatisoinut tammaa, se ei hangoitellut vastaan tavallista enempää, kun kavioita puhdistettiin. Steppasi vain vähän sinne tänne ja luimisteli, kuten tavallista.
Kun yhteinen sävel löytyi, hoitui myös harjaaminen varsin näppärästi ja varvasvainajilta vältyttiin.

Sitten alkoikin valjaiden pukeminen porkkanoiden ja kehujen avulla. Vatsaa kutisi niin vietävästi, kun sen alitse kurkoteltiin paria vyötä, apukäsien ansioista homma oli kuitenkin nopeasti ohitse ja tamma sai ansaitsemansa porkkanan. Toisenkin, sillä se katsoi söpösti...
Valjastettu Martta talutettiin ulos, jossa sen emä Latin jo odottikin ratsastaja selässään. Mokomat olivat kuulemma jo odotelleet jonkin aikaa. Jaloissa pyörivät koirat olivat ilmeisesti samaa mieltä.

Matkakohteeksi valittiin läheinen lampi. Sen jäätilanne piti tarkistaa, eikä matka ollut liian pitkä. Tie oli kuitenkin tarpeeksi "jännittävä" Earthan kokemusten kartoittamiseen, ja lammella pesivät linnut olisivat hyvää mielenvirkistystä kaikille. Pienemmät nelijalkaiset iskettiin pitkiin naruihin kiinni, ja epämääräinen saattue lähti matkaan.

Martta oli valppaana ja katseli uteliaana ympärilleen. Lintujen pyrähtely ei saanut sitä hätkähtämään, vaikutti enemmän siltä, että tamma nautti niiden sirkutuksesta korvansa juuressa. Ehkä se ajatteli ohjastajansa tavoin, että hiljaisuus olisi paljon pahaenteisempää. Muutaman kerran Martta jopa uskalsi yrittää välipalan nappaamista, mutta napakka kehotus eteenpäin sai sen onneksi toisiin aatoksiin. Lammella se saisi järjestää vaikka piknikin, nyt oli tarkoitus reippailla!

Kun tiehen ei enää uponnut nilkkojaan myöden, kannustettiin hevoset raviin. Kun ohjasajajan kunto alkoi loppua, vaihtoi hän paikkaa ratsastajan kanssa. Earthaa tämä hämmensi ensin, mutta koska takana kulki edelleen tuttu naama, päästiin matkaa jatkamaan välikohtauksetta.

Matkalla tehtiin paljon askellajien vaihtoa käynnin ja ravin välillä, ja muutama laukka-askelkin tuli vahingossa otettua, kun Martta innostui. Liekö sillä vähän kevättä rinnassa?

Kun tuli aika ylittää vähän isompi tie, tamma ja koira kaksikoy odottivat nätisti vuoroaan. Kun autot olivat suhahtaneet ohitse, lähdettiin uudelleen liikkeelle. Earthaa pidettiin varmuuden vuoksi vähän lyhyemmissä ohjissa, sillä se mulkoili jalkojensa alla kopisevaa asfalttia hyvin hämmentyneenä. Oli tamma äänen kuullut ennenkin, mutta hiekkatiellä tarpomisen jälkeen tämä oli kai hieman odottamaton elämys.
Hiekkatietä jatkui vielä kilometrin verran, ja sitten oltiinkin perillä.

Lampi oli vielä suurimmaksi osaksi jäässä, mutta rannat olivat jo avautuneet vähän. Siinä vähässä uiskenteli joutsenparvi, joka alkoi kyttäämään saattuetta hyvin tuiman oloisesti. Hevosia niiden tööttäykset eivät häirinneet, mutta koirat kävivät levottomiksi.

Saattue kiersi lammen rantaa myöden kauemmas parvesta. Latin sai laukata lyhyen pätkän ja koirat saivat muuta ajateltavaa säntäillessään sen edellä. Martankin kanssa otettiin muutama askel laukkaa, nyt ihan luvan kanssa, mutta ohjastaja ei pysynyt perässä pidempään.

Suunnitelmana oli ollut jäädä lammelle lepäämään hetkeksi, mutta joutsenet eivät selvästikään pitäneet seurasta. Matka siis jatkui saman tien, mutta kotia kohti. Jotta päivä ei menisi aivan täysin hukkaan, valittiin paluureitiksi hieman pidempi tie, jossa ravailtiin vähän lisää.

Kun saattue pääsi kotiin, oli Eartha jo hieman väsyksissä, eikä vastustellut kun sen jaloista huuhdottiin pahimmat mutapaakut pois. Tammaa kuivattiin vähän heinätupoilla ja sille heitettiin vielä kevyt loimi niskaan, minkä jälkeen tamma kävikin antaumuksellisen piehtaroinnin jälkeen nokosille. Selkeästi reissu oli ollut oikein hyvä.

Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!


 

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

 

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.


The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.

©2018 Anarchie - suntuubi.com