Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tammat - Orit

Nirwana AWB

Hevosen nimi Nirwana
Sukupuoli tamma
Rotu Hollanninpuoliverinen
Säkäkorkeus, väri 167 cm, ruunivoikko
Syntymäpäivä 12.01.2018
Ikä 8 v
Ikääntyminen satunnainen
Koulutus 150 cm
Kasvattaja Anarchie
Omistaja VRL-14465 Anarchy
Reknro.

VH18-012-0021

Copyt Bob Langrish


Luonnekuvaus

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales.

 

Sukutaulu

i. Sacrament RGE
167cm, kwpn, cre
Quality
VH16-012-0428
ii. WW Windholm
kwpn, cre, 170cm
VH13-012-0021
iii. WW William
kwpn, cre, 171cm
iie. Derm's Kirlianna
kwpn, rt, 165cm
ie. Afire Love
kwpn, km, 160cm
ERJ-II YLA2 KRJ-III
VH15-012-0219
iei. White Knight
kwpn, km, 164cm
iee. Lunatic
kwpn, km, 160cm

e. Hayley Kern
168 cm, kwpn, rn
EV-II
VH16-012-0112

ei. No Kidding!
165 cm kwpn
VH15-012-0527
eii. Adalrico
eie. Manjusha
ee. Emmylou
165 cm kwpn
VH15-012-0202
eei. Song Of True
eee. Make Up

 

Sukuselvitys

iii. WW William: Tämä kookas cremello ori oli yksi monista WW etuliitettä kantavista hevosista, jotka voivat ylpeästi kutsua huumoristaan ja ulkonäöstään tunnettua Bobricowwya isäkseen. WW William ei tosiaankaan jäänyt isänsä varjoon: se oli vaivaisen sentin matalampi, mutta muuten kuin isänsä kopio, tosin hieman äkäisempi. Orin alku oli todella lupaava: se oli useissa arvosteluissa paras 3- ja 4-vuotiaana ja se osoitti ratsukoulutuksen jälkeen lahjoja erityisesti hyppäämiseen. William kuitenkin päätyi valitettavasti sellaisiin käsiin, joissa sen kyvyt eivät päässeet täysiin oikeuksiinsa. Orin nuori omistaja aloitti Williamin kanssa aktiivisen kilpauran, mutta sitä ehti kestää vain vajaat kaksi vuotta. Omistaja loukkaantui vakavasti kenttäratsastustreeneissä ystävänsä hevosella, eikä enää koskaan uskaltanut nousta takaisin hevosen selkään, vaikka lopulta pitkän kuntoutuksen jälkeen toipuikin vammoistaan. William oli loman aikana ehtinyt jo lihoa ja villiintyä laitumella, eikä nainen edes yrittänyt myydä oria eteenpäin. William sai astua muutamia lähialueen tammoja ennen kuin se ruunattiin ja jätettiin elämään rentoa elämää pihatossa kahden ponin ja yhden toisen puoliveriruunan kanssa. Eleltyään viitisen vuotta pihatossa ori vain varjo entisestä loistokkaasta itsestään, mutta ei se toisaalta tuntunut ruunaa haittaavaan. Williamin omistaja rakasti hevostaan ylikaiken ja otti sen jopa mukaan muuttaessaan Italiaan. Pohjois-Italian vuoristoseudulla William löysi kutsumuksensa maastoratsuna ja siellä se painaa menemään vuorilla turistit kyydissään vielä tänäkin päivänä.

iie. Derm's Kirliannan elämä oli yhtä vuoristorataa. Surkeat sattumukset seurasivat toisiaan, mutta välissä esiintyi aina sellaisia loiston hetkiä, että kaikki menneet vaikeudet aina unohtuivat. Kirliannan suku oli todella laadukas ja siltä odotettiin paljon, mutta tamma itse ei ollut valmis kilpauraan kasvattajansa mielestä tarpeeksi nopeasti. Se oli kasvanut niin fyysisesti kuin psyykkisesti muita varsoja hitaammin, joten tamma päätettiin myydä pilkkahinnalla pois jaloista pyörimästä. Kirliannan uusi omistaja oli kuitenkin älykäs ja rento hevosihminen, jolla ei ollut kiire mihinkään. 8-vuotiaana Derm's Kirlianna hyppäsi todella taitavasti 130 cm ratoja kansallisella tasolla ja se osasi myös koulupuolen asiat aina vaativalle tasolle asti. 10-vuotiaana tamma kuitenkin joutui pitkälle sairaslomalle toistuvien niveltulehdusten takia. Sairaslomalla Kirlianna lihoi ja jäykistyi, eivätkä sen taidot olleet enää entisellään kuntoutuksen jälkeen. Tamma omistaja kaipasi kilpakentille ja teki fiksun valinnan myydessään Kirliannan harraste- ja siitoskäyttöön. Pienessä siittolassa lähellä Amsterdamia tamma saikin viettää oikein leppoisasti seuraavat kuusi vuotta. Se ehti varsoa tuona aikana kaksi kertaa ja toisella kerralla tamma sai ihastuttavat kaksoset. Siittolan omistaja päätti kuitenkin vähentää hevosia rahapulassaan ja Derm's Kirlianna kuului niihin hevosiin, jotka saivat lähteä. Raudikko joutui viettämään melko surkeaa kiertolaisen elämää seuraavat pari vuotta. Kukaan ei halunnut jo lähemmäs 20-vuotiasta tammaa. Lopulta Kirliannan onni kuitenkin kääntyi jälleen ja se päätyi ratsastuskouluun alkeisratsuksi. Opetushevosena tamma olikin mitä erinomaisin ja säännöllinen, rento liikunta piti sen hyvässä kunnossa aina 27-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen toistuvat ähkyt kuitenkin alkoivat vaivaamaan tammaa ja lopulta ratsastuskoulun omistaja koki parhaaksi päästää tamma vihreämmille laitumille.

(Sonja VRL-11911)


iei. White Knight – nimi on täydellinen tiivistelmä sekä orin ulkonäöstä että luonteesta. Lempeä ori ei tekisi pahaa kärpäsellekään ja siksi se onkin monen pikkutytön suosikkihevonen. Kimon ylväs ulkomuoto kerää usein ihastelua ja se nauttii saamastaan huomiosta. Vaikka White Knight ei ole yltänyt kilpailukentillä kaikkein korkeimmille sijoille, se on silti hyvin miellyttävä ratsu. Muulloin rauhallinen ori muuttuu aina hyvin energiseksi tapaukseksi kun nousee satulaan. White Knight on saanut kehuja lennokkaista liikkeistään ja yksi sen bravuuri onkin älyttömän tasainen ravi, joka vuoronperään hämmästyttää ratsastajia. Orilla on myös potentiaalinen pomppu esteradalla, mutta usein liika innostuminen aiheuttaa epäonnistumisia. Kyseessä on kuitenkin hyvin luotettava herrasmies – pukittelu tai muut temput ratsastajan palauttamiseksi ruohonjuuritasolle eivät kuulu sen tapoihin.

iee. Lunatic on hyväluontoinen ja sulavaliikkeinen tamma. Se on oikea työmyyrä, joka jaksaa yrittää uudestaan ja uudestaan aina kun vain pyydetään. Lunatic on luotettava ratsu, sillä se ei hätkähdä pienestä eikä niin suurestakaan maatilakoneesta tai vapaana juoksevista koirista. Tamman kanssa hoitotoimenpiteet on helppo suorittaa, sillä se ei tuhlaa aikaa turhaan pullisteluun tai luimisteluun. Kimolla on ollut hieman iho-ongelmia ja ajoittain jalkavaivojakin, joiden vuoksi se on ollut sairaslomalla, mutta tällä hetkellä tulevaisuus näyttää positiiviselta. Lunatic on tasaisen vahva hyppääjä sekä kouluratsu ja se onkin onnistunut sijoittumaan molempien lajien kilpailuissa.

© MeeriM

eei. Song Of True, vaaleanruunikko pikkupiru. Säkää tältä löytyy 166cm, mutta luonnetta löytyy kyllä ja paljon. Millään ori ei tahtoisi olla paikoillaan ja pelkkä eteenpäin käskyn ajatteleminen riitti siihen, että tämä tuntuu jo lähtevän alta. Malttoi kuitenkin juuri ja juuri odottaakin käskyä, ainakin melkein aina. Orin mielestä ainoa oikea tapa lähteä liikkeelle on kuin tykin suusta ammuttuna, ori nimittäin lähtee kaahottamaan ja vauhdilla, vaikka tekisikin puolipidätteitä heti eteenpäin kannustamisen jälkeen. Esteillä ei voinut edes kuvitella pääsevänsä radalta tämän kuumumatta.

eee. Make Up, Ruunikko 164 cm korkuinen kiltti tamma, ehkä jopa vähän laiskanpuoleinen. Tammaa käytettiin 7 vuotiaana ja vanhempana harrasteratsuna, koska oli ikäisiään jäljessä jalostuskäytön vuoksi. Harrasteratsuna sai kokea myös muutamia kilpailuita, mutta mikään supertähti tämä ei ollut. Tamman varsoja sen sijaan näkyy silloin tällöin kisakentillä ja jalostuksessa.

(Jasmin VRL-12914, muokkaillut Anarchy)

 

 

Jälkeläiset

00.00.0000 rotu-skp nimi
00.00.0000 rotu-skp nimi

 

Kilpailut

Kilpailukalenteri

 

 

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 (kirjoittanut x) - 

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

 

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.


The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.

©2020 Anarchie - suntuubi.com