Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tammat - Orit

Deacracht Genheit

Hevosen nimi Deacracht
Sukupuoli ori
Rotu ewb
Säkäkorkeus, väri 170 cm, rt
Syntymäpäivä 10.01.2017
Ikä  8 v
Ikääntyminen satunnainen
Koulutus 160 cm
Kasvattaja Abgelegenheit
Omistaja VRL-14465 Anarchy
Reknro. VH17-202-0025
Copyt © Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä  

Luonnekuvaus

Showmies, joka ei meinaa pysyä kengissään, kun ympärillä on hälinää. Toivottavasti asettuu iän myötä..

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales.

 

Suku

i. Deilawyner 9
ihb 159 cm
VH04-099-5658
ii. Draíochtevm iii. Dóchasevm
iie. Fáilteevm
ie. Naoievm iei. Misneachevm
iee. Naghasevm
e. Alexandra
kwpn 173 cm mkm
(Ee/aa/Gg)
VH15-012-0287
ei. Irvingevm eii. Ilvesevm
eie. Davidaevm
ee. Alinaevm eei. Kelvinevm
eee. Arleenevm

 

Sukuselvitys

ei. Irving on hollantilainen kantakirjaori, joka on kilpaillut erittäin hyvällä menestyksellä kansainvälisiä esteluokkia 160-tasolla. 174-senttinen ori on kilpaillut myös muutamia kenttäluokkia vaihtelun vuoksi mahdollisuuden tullessa vastaan. Varsoilleenkin rohkeaa olemusta välittänyt ori on saanut kisauransa jälkeen nelisenkymmentä jälkeläistä, joiden mukaan mahtuu niin este- kuin koulupuolenkin osaajia, siitosoreja sekä kantakirjatammoja. Mustankimo ori on myös periyttänyt varsoilleen paljon ulkomuotoaan ja väriään. Koulupuolella ori itse ei ole kovin osaava, mutta perusasioita kyllä tekee. Rauhallisen luonteen omaava ori pärjäsi myös junioriluokissa vanhemmalla iällä kivasti.

eii. Ilves on kimo ori, joka syntyi Hollannissa, mutta muutti jo melko nuorella iällä Britanniaan hollanninpuoliverikasvatuksesta kiinnostuneeseen kotiin, jossa se pääsi myös jatkamaan Hollannissa aloiteltua kisauraa. 175-senttinen Ilves kilpaili isoja esteluokkia, pääasiassa tasolla 150-160cm. Erinomainen siitosori on suvullisesti kelvollinen tehtäväänsä ja periyttänyt varsoilleen paitsi hyvää luonnetta myöskin kapasiteettia ja rohkeutta esteille. Ilves on kilpaillut myös itse koulua ja sen jälkeläisistäkin löytyy muutamia kahdenkymmenen joukosta, jotka ovat kilpailleet molempia lajeja. Kapasiteetikas ori omaa hyvän perusluonteen, mutta on tunnettu kisaradoilla helposti innostuvana ja kuumenevana tapauksena. Vieraissa paikoissa ori saattoi myös olla hieman haasteellinen käsiteltävä.

ie. Davida oli tammamainen hollantilaista kantakirjaa edustava ruunikimo esteratsu, joka oli hoitaessa rauhallinen, mutta isotteli herkästi muille hevosille, eikä sitä voinut tarhata toisten tammojen kanssa.Varsoilleen Davida kuitenkin periytti pehmeämpää puoltaan onneksi ja jokaisesta neljästä varsasta kasvoi emänsä tavoin esteratsuja isompiin luokkiin. 170-senttinen Davida kilpaili neljä vuotta esteillä, jonka jälkeen se siirtyi jalkaongelmien vuoksi siitoskäyttöön. Hieman tuntematon suku ei kuitenkaan riittänyt ihan suurimpaan suosioon siitoskäytössä.

ee. Alina edustaa harvinaisempaa hollantilaista sukupolvea, eikä sen suvusta löydy kovinkaan montaa tuttua nimeä. Kuitenkin Alinankin sukuun mahtuu estekisaajia, monipuolisia harrasteratsuja ja ulkomaillekin muuttaneita estehevosia. Ruunikonkimo 172-senttinen tamma on myös menestynyt kansainvälisen esteuransa ohessa näyttelyissä ja palkittu II-palkinnolle kantakirjassa. Jälkeläisten määrästä ei ole ihan tarkkaa tietoa, koska tammaa on käytetty jonkin verran myös ratsuponijalostukseen oman kantakirjan ulkopuolelle, mutta puhdasverisiä kwpn-ratsuja sen jälkeläisistä löytyy kahdeksan, jotka ovat kaikki seuranneet emänsä kavionjälkiä estepuolelle suoriutuen vähintään emänsä veroisesti. Mukaan mahtuu tamman nuoren ikäluokan mukana myös hevosia, jotka ovat vasta kisauransa alkutaipaleella, mutta nyt jo osoittaneet paikkansa esteillä. Alina tiedetään luonteeltaan hiukan tammamaisena.

eei. Kelvin oli erittäin kaunis kimo satuhevonen, joka oli erittäin hyvin koulutettu myös koulupuolelle, vaikka esteitä kilpailikin leipätyönään. 173-senttinen ori oli luonteeltaan utelias, ihmisrakas ja rakasti maastoilua sekä kaikkea siihen liittyvää. Ratsuna ori oli esteillä helposti innostuvaa sorttia, mutta ei kuitenkaan mikään haasteellinen, joten sen kanssa pärjäsivät kyllä hevosiin siirtyvät junnukisaajatkin. Kelvin kilpaili 160-tason luokkia sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Innokas estehevonen omasi hyvät askellajit sekä hyvin koottavan laukan, joka oli eduksi uusintaradoilla pieniin käännöksiin. Jälkeläisiä orilta jäi vain kourallinen pitkän kilpailu-uran vuoksi, jota omistaja ei halunnut häirittävän siitoskäytöllä. Jälkeläiset ovat menestyneet sekä esteillä että näyttelyurallaan ja ori on myös itse kerännyt näyttelyurallaan champion-arvonimen.

eee. Arleen oli hollantilaisen kasvatuksen tulos, joka sai pitkän ja maineikkaan kisauransa ohella vain yhden ainoan jälkeläisen. Se on kuitenkin ollut todella hieno siitostamma ja kisaratsu. Ruunikimo 170-senttinen Arleen on myös näyttelymenestyjä ja luonteeltaan todella kiltti ja rauhallinen. Kilpatamma jättää varjoonsa kisatuloksillaan ja sen suvusta löytyy myös muutama pitkän kisauran tehnyt hevonen, vaikkei taulu muuten loistakaan tunnettavuudellaan. Temperamenttinen kilparatsu tunnettiin kotona maltillisena tammana, joka syttyi kisaradalla sopivaan asenteeseen, joka useimmiten vei sen ja ratsastajan sijoituksille. Rautaiset kilpahermot omaava tamma on pärjännyt myös muutamissa isoissa arvokilpailuissa. Jalkavaivat toivat lopulta uran päätökseen 16-vuotiaana, jolloin tamma teki ainoan jälkeläisensä. Useampaakin oli toivottu, mutta vanhahko tamma ei sittemmin enää tiinehtynyt muutaman yritysvuoden päätteeksi. Kysyntää olisi Arleenin varsoille kyllä ollut siinä kohtaa, kun jälkeläinen pääsi kisaradoille ja nosti tamman nimen uudelleen esiin sen päättäessä kisauransa muutamia vuosia aiemmin.
© Jannica

 

Jälkeläiset

00.00.0000 rotu-skp nimi
00.00.0000 rotu-skp nimi

 

Kilpailut

Kilpailukalenteri

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Kuuliaisuus ja luonne
1883.78 p. 2282.04 p.
ERJ
4165.82p (vt. 8)

 

Näyttelyjaos
Arvonimet  
Kutsu Palkinto Päätuomari Paikka
04.03.2018 BIS4, MVA-SERT Sorel Stratocaster


 

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 (kirjoittanut x) - 

 

Varustekomero

Varjolinna 6.6.2017
Osallistumispalkinto
© MWS Boutigue

Tämä on virtuaalihevonen | This is a Sim-game horse

 

Tarina, kaikki nimet, hahmot ja tapahtumat joita tällä sivustolla kuvaillaan, ovat kuvitteellisia. Samankaltaisuudet oikeiden ihmisten/eläinten (elävien tai kuolleiden), paikkojen ja tuotteiden kanssa eivät ole tahallisia.


The story, all names, characters, and incidents portrayed in this site are fictitious. No identification with actual persons/animals (living or deceased), places, buildings, and products is intended or should be inferred.

©2020 Anarchie - suntuubi.com